AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Növekvő felhőzet és közelgő hidegfront

Szombat délelőtt napsütéses idő várható, de mellette gomolyfelhőkre is számítanunk kell.

Számottevő csapadék nem lesz a délelőtt folyamán. Délután tovább növekszik a felhőzet, helyenként már kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél élénk északnyugati lesz, hajnalban 11, 16 fok lesz, a hőmérséklet csúcsértéke 24, 30 fok közt alakul, este pedig 17, 22 fokra lehet számítani.

Szombaton napközben még nem ér ide a vasárnapi front, viszont a fokozottan érzékenyek a melegfrontra jellemző tüneteket tapasztalhatják és este görcsös panaszok is előfordulhatnak. Jelentkezhet tompaság, fáradtság, valamint a koncentrálóképesség csökkenése is. A hőérzet magas lesz, a légszennyezettség és a porkoncentráció kissé növekszik, a légnyomás gyengén süllyed.

A közlekedésnél ügyeljünk a figyelmetlen sofőrökre, a fék-és követési távolság betartása pedig fokozottan ajánlott!

Balesetmentes közlekedést, szép napot kívánunk!

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok