AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

A férj alzheimer-kórral küzd

Így él most a Down-szindrómás pár, akik 23 évvel ezelőtt házasodtak össze

Huszonhárom évvel ezelőtt házasodott össze a Down-szindrómás pár, Maryanne Pilling és Tommy Pilling. A férfi 13 évvel idősebb a lánynál, most Alzheimer-kórral diagnosztizálták. Maryanne-nek édesanyja magyarázta el, milyen változás elé néz férje. 

Többen támadták a Down-szindrómás párt 23 évvel ezelőtt házasságuk miatt, hiszen a feleség Maryanne Pilling 13 évvel fiatalabb párjánál, Tommy Pillingnél. A pár azonban azóta is boldogan él, élvezik a mindennapokat, gyakran fociznak együtt, kirándulnak, koncertre járnak. Még mindig szerelmesek egymásba.

Most azonban valami beárnyékolja kapcsolatukat: Tommy-t Alzheimer-kórral diagnosztizálták. A Mirror cikke szerint Mayanne édesanyja, Linda Martin szívszorító magyarázatot adott a lányának férje állapotára. Tommy ugyanis egyre több dolgot felejt el, az idegenekkel pedig nehezen érteti meg magát. 

"Ebben a pillanatban annyit mondtunk el, hogy Tommy egyre idősebb, így elfelejt dolgokat, és egy kicsit több gondoskodásra van szüksége" - mesélte az édesanyja. "És ez elég is ahhoz, hogy Maryanne megbirkózzon ezzel. Napról-napra haladunk kisbaba lépésekkel" - tette hozzá Linda. 

Life.hu

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok