AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

A tesztoszteron jótékony hatása

Hogyan hat a tesztoszteron memóriánkra?

Köztudott, hogy a női és férfi memória között lényeges különbség van. A férfiak inkább a lényeges dolgokat jegyzik meg, s számukra nem olyan fontosak a részletek, míg a nők a látszólag jelentéktelen mozzanatokra is emlékeznek. Hogyan hat a tesztoszteron memóriánkra?

Férfi nemi hormonnal javították a nők memóriáját

A demencia világszerte súlyos népegészségügyi probléma. Európában több mint hétmillió, Magyarországon legalább 160 ezer embert érint. Becslések szerint 2050-re világviszonylatban több mint 100 millió demens beteggel számolhatunk. A demencia nőknél gyakoribb és sajnos egyelőre nincs hatékony kezelés, ami megakadályozná a memóriacsökkenést. Ausztrál egyetemi vizsgálatok során tesztoszteronnal kezeltek változókorba lépett nőket. A terápia alatt s után kiderült, szignifikáns javulás mutatkozik a verbális tanulás és a memória terén.

Sok nő panaszkodik, hogy amikor elérik 50-es éveiket, észrevehető hiányt tapasztalnak memóriájukat illetően és a kellő szavak megtalálása terén. Mivel ettől eltekintve még mindig “normálisan” működnek, ezt gyakran nem veszik komolyan az egészségügyi szakemberek. De a nők tudják, valami megváltozott. A mi tanulmányunk kimutatta, egy adag tesztoszteron visszahozza e nőket a megfelelő szintre, a normál tartományba, feljavítva a verbális tanulást és a memóriát olyan tartományba, ami koruknak megfelelő. Ez pedig azt jelenti, hogy ezek a nők valóban az “optimális szint alatt” működtek, és a kezelés visszaállítja a normális működést.” – nyilatkozta a vizsgálatot vezető professzorasszony. A tesztoszteron nem csak a memóriát javítja, de nők esetében jótékonyan hat a szexuális vágyra, javítja a csontsűrűséget, energiát ad és hangulatjavító hatású.

 

 

Mi a helyzet a férfiakkal?

Férfiakra vonatkozóan már korábban is kimutatták, hogy a tesztoszteron hormon pótlása kedvezően hat az agyfunkciókra. A tesztoszteron javítja a memóriát, a szellemi teljesítő képességet, részben hatással van a libidóra.  A tesztoszteron szint csökkenése azonban depresszív hangulatot okozhat.

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok