AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Alzheimer-kór – Az agytorna szerepe

A legújabb kutatások kimutatták, hogy az agytorna segít a szellemi leépülés megelőzésében.

Ha az Ön családjában is van Alzheimer-kóros beteg, biztosan tudja, hogy ez mivel jár együtt. A legújabb kutatások kimutatták, hogy az agytorna segít a szellemi leépülés megelőzésében. Az agy olyan, mint az izom, ha nem használjuk: elsorvad, és megkezdődik a mentális leépülés.

A családnak nagyon fontos szerepe van az Alzheimer-kórban szenvedő beteg életminőségének javításában. Minél hamarabb kezdik el a terápiát, annál később jelentkeznek a teljes leépülés tünetei. A cél megkönnyíteni a beteg hétköznapi életét, amelyben könnyedén el tudja látni feladatait. Az is fontos, hogy minél tovább fenntartsuk szellemi képességeit. Erre az egyik legjobb módszer a gyógyszeres kezelés és életmódbeli változás mellett az agytorna.

 

 

Az agytorna az Alzheimer-kór kezelésében

Amerikai szakemberek kutatásokat végeztek olyan 75 és 85 év közötti emberek körében, akiknél nagyobb volt az Alzheimer-kór kialakulásának valószínűsége.  A kutatók azt figyelték meg, hogy akik agytornát végeztek, és karban tartották a szellemi képességeiket, azoknál később jelentkeztek a mentális hanyatlás tünetei. Sajnos az agytorna nem akadályozza meg teljes mértékben az Alzheimer-kór kialakulását, de lelassítja a folyamatokat és a betegek csak később szorulnak teljes ápolásra.

A szellemileg aktívabb emberek többletkapacitást építenek ki az agyban, ezzel ellensúlyozni tudják az idegsejtek károsodását. Ám amikor mégis elkezdődik a leépülés, sajnos felgyorsulnak a folyamatok. Ezért az agytorna a megelőzésben nagyon fontos annak érdekében, hogy megőrizzük szellemi frissességünket.

Mit jelent az agytorna?

Minden agytorna, amivel megmozgatjuk az agyunkat. Lehetnek ezek olyan egyszerű tevékenységek, mint az olvasás vagy egy múzeumi séta, de lehetnek bonyolultabbak, mint a sakkozás, memóriajáték, rejtvényfejtés vagy idegen nyelvek tanulása is. Ezeket a tevékenységeket bármelyik életkorban végezhetjük, hogy hozzájáruljunk szellemi frissességünk megtartásához, és boldog, egészséges öregkorban lehessen részünk.

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok