AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Az alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór és az egyéb, memóriazavarral járó kórállapotok elkülönítésére több vizsgálat is rendelkezésünkre áll.

Az Alzheimer-kór és az egyéb, memóriazavarral járó kórállapotok elkülönítésére több vizsgálat is rendelkezésünkre áll: Az anamnézis során az orvos nagy valószínűséggel kikérdezi a beteget korábbi betegségeiről és az egészségi állapotáról. Tudni akarja majd, hogy a mindennapi tevékenységek elvégzésével akad-e problémája, és amennyiben van rá lehetőség, orvosa valószínűleg beszélni akar majd a családtagokkal, illetve barátaival, hogy bővebb információkhoz juthasson. 

 

Forrás: thejournal.ie

Vérvizsgálat segítségével az orvos meg fogja kísérelni, hogy a demencia más okait kizárja, így például pajzsmirigybetegséget vagy vitaminhiányt. Vizsgálható továbbá a memória, problémamegoldó képesség, a figyelem fenntarthatósága, a számolási képesség és a beszéd a mentális állapot vizsgálatával. Az orvos a rövid- és hosszú távú memóriát vizsgálja azáltal, hogy megkérdezi, milyen nap van ma, vagy mikor volt a második világháború.

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok