AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Az emlékek útján

Egy Alzheimer-kóros szülő, nagyszülő vagy más rokon ápolása rendkívüli stresszforrás és egyben különleges élmény is.

Egy Alzheimer-kóros szülő, nagyszülő vagy más rokon ápolása rendkívüli anyagi és szellemi terheket ró ki a hozzátartozókra, akik számára folyamatos stresszforrást jelent a fokozatosan leépülő családtag gondozása. Mégis, az Alzheimer-kórban szenvedőknek, még ha az emlékeik, szellemi képességeik meg is fakultak, ugyanúgy szükségük van szeretetre és gondoskodásra, mint mindenki másnak. Erről szól egy magyar Youtuber, Dorina videója is, aki videón örökítette meg nagyapja állapotot - Alzheimer előtti életét, betegsége fázisait és a tünetek rosszabbodását is.

 

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok