AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Bonbonba rejtett vízcsepp segítheti az időseket

Lewis Hornby. az Imperial College London hallgatója nagymamája rosszulléte miatt fejlesztette ki az ehető vízcseppeket.

Az időskori demencia, így az alzheimer-kór is gyakran olyan kockázatokkal jár, amire a legtöbb ember nem is gondolna. A nyilvánvaló veszélyek mellett ugyanis nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az idősebb betegek egyszerűen elfelejtenek inni, mert vagy nem érzik a szomjúságot, vagy nem képesek reagálni rá. Emiatt a kiszáradás veszélye fenyegeti őket, amint azt Lewis Hornby. az Imperial College London hallgatója is megtapsztalta. A fiatal mérnök nagymamája került kórházba kiszáradás miatt, emiatt kezdett el gondolkozni Hornby egy olyan megoldáson, ami kiküszöbölheti a problémát. 

Miután több idősek otthonát is felkeresett, és megfigyelte a lakók napi rutinját, megszületett különleges találmánya az "ehető vízcsepp", vagy eredeti nevét a Jelly Drops. A rendkívül magas, körülbelül 90 százalékos víztartalmú kis golyók a külső szemlélő számára finom cukorkáknak tűnnek, ezt pedig már az idősebbek is szívesen fogyasztják. zselés golyók tetszetős, gusztusos cukorkáknak látszanak, és a demenciával küzdők szívesen fogyasztják. Hornby természetesen nem feledkezett meg az időskori demencia sajátosságairól, ezért úgy készítette el a bonbonokat, hogy azok egyszerűen ki lehessen emelni a dobozból, és eltérő színűk, illetve formájuk miatt szívesen nyúljanak utána a betegek.  

A fiatal mérnök ezt követően a nagymamáján próbálta ki először az ötlet, ami fényesen bevált, a nagymama ugyanis több mint féltucat bonbont fogyasztott el az első órában, ami körülbelül egy pohár víznek felelt meg.  azt is elmesélte, hogy első alkalommal a nagymamája 7 "zselécseppet" evett meg, ami egy pohár víznek felel meg.

Lewis Hornby újfajta megoldása pedig a szakértőket is megnyerte magának, több orvosi magazin is bemutatta találmányát és díjat is kapott a vízcseppekért, melyek nem kizárt, hogy a jövőben valóban megjelennek az idősgondozás területén.

Forrás: jamesdysonaward.org

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok