AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Hogy megkönnyítsük a mindennapokat!

Gyakran előfordul, hogy a beteg elfelejti, hogy valamit már elvégzett, ezért újra és újra belefog ugyanabba a tevékenységbe.

Gyakran előfordul, hogy a beteg elfelejti, hogy valamit már elvégzett, ezért újra és újra belefog ugyanabba a tevékenységbe - például többször megmossa a kezét, többször leül az asztalhoz, többször neki fog a reggelizni, többször elindul zuhanyozni.

 

Forrás: wikihow.com

Ilyenkor próbálja meg elterelni a figyelmét.

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok