AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Így könnyű Alzheimer-kórral élni

Életmentő nyomásérzékelő

Kenneth Shizuoka egy tinédzser New Yorkból. Nagyapja egyike azon 5,2 millió amerikainak, akik Alzheimer-kórosak és egy azon 65 százalékából akik képesek elmenni otthonról az éjszaka kellős közepén.

Idősen, zavarodottan csatangolni éjszaka egyedül a városban, nem életbiztosítás - gyakran végződhetnek az ilyen esetek sérüléssel vagy akár halálesettel is.
Kenneth Shizuoka ezen félelmei miatt kezdett el 2012-ben egy olyan gépen gondolkodni, ami megmenthetné nagyapját az ilyen történésektől. A legegyszerűbb ötlet a leggyakorlatiasabb, úgy tűnik: a bombabiztos megoldás egy lábra szerelhető nyomásérzékelő lett. Amikor Kenneth nagyapja felébred és kikel az ágyból, a lábára szerelt nyomásérzékelő Bluetoothon keresztül küld egy jelet felesége telefonjára. Hat hónapnyi folyamatos tesztelés során nagyapja összes ágyból kikelését sikerült "elkapni", egyetlen téves jelzés nélkül.

A Hordozható szenzorok: Új egészségügyi megoldás az öregedő társadalom számára névre keresztelt projektjével 15 évesen lett dobogós az idei Google Science Fair megmérettetésén. Ugyan Kenneth nem lett első helyezett életkori kategóriájában, a Scientific American Science in Action Award kategóriában első helyezett lett: ezt a díjat azon projektekre osztják ki, amelyek egészségügyi, környezetbeli vagy erőforrásokkal kapcsolatos problémákat old meg.

Mindezek mellett 50 ezer dollár támogatást kapott, hogy tervét megfelelő módon kidolgozhassa és egy évnyi mentori támogatást is kap, hogy még több Alzheimer-páciens és azok családjai is nyugodt estéket élhessenek meg. A fiú azt nyilatkozta, a későbbiekben szeretne idegtudománnyal foglalkozni, hogy a demenciával és az Alzheimerrel élők életét tudja könnyíteni.


forrás:HÁZIPATIKA.HU/DMD

 

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok