AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Kínában találták meg a Thaiföldről eltűnt Alzheimer-beteget

Az 59 éves nő tavaly nyáron távozott ismeretlen helyre lánya lakásából.

Kínában, lakóhelyétől 600 kilométerre találtak meg egy fél éve eltűnt Alzheimer-kóros thaiföldi nőt. Az 59 éves nő tavaly nyáron távozott ismeretlen helyre lánya lakásából az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban. Hónapokon át hiába keresték, végül a dél-kínai Kunming városban tűnt fel járókelőknek az utcán tébláboló mezítlábas nő. Személyi igazolványa alapján a kínai hatóságok azonosították, és betegségére tekintettel kórházban helyezték el. A thaiföldi hatóságok szerint senki sem tudja, miként került az asszony külföldre, ráadásul úgy, hogy át kellett kelnie Mianmaron vagy Laoszon, mivel Thaiföld közvetlenül nem határos Kínával. A thaiföldi bevándorlási hivatal egy illetékese szerint a nő, aki egy hegyi törzs tagja, azt mondta, hogy nem messze lakó fiát indult meglátogatni, de aztán csak ment és ment.

A 600 kilométert gyalogosan tette meg, ennivalót kéregetésből szerzett. A Thaiföldről elkóborolt asszonyt már december végén megtalálták a dél-kínai Jünnan tartomány fővárosában, de csak csütörtökön találkozhatott 35 éves lányával, mivel annak időbe telt az utazáshoz szükséges dokumentumok beszerzése. A kunmingi kórházban csütörtökön lezajlott megható viszontlátásról videó került fel az internetre. Lánya szerint az asszony 20 kilót fogyott a hosszú vándorlás alatt. A visszautat már repülőgépen fogja megtenni.

Az Alzheimer-kór főbb tünetei közé tartozik az erősödő feledékenység, a beszéd- és tájékozódási zavar, a személyiség megváltozása.

Forrás: Sonline.hu

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok