AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Mi hiányzik?

Válassza ki, melyik tárgy hiányzik az asztalról!...

Ezeket a feladatokat azokban az esetekben érdemes elvégezni, amikor a szellemi leépülés lehetősége a betegben vagy a környezetében már felmerül, de még nem szembetűnő, ezért a rutin neurológiai vizsgálat során objektív emlékezetkiesés nem mutatható ki, és még nincs probléma a beteg szociális helyzetében. (A beteg pontosan megnevezi személyes adatait, de elfelejti, hogy hová tette a megszokott tárgyait.)

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok