AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Öregedés egészségesen

Egy kis odafigyeléssel elkerülhetünk egy sor olyan betegséget, amelyekről egyébként általában azt gondoljuk, hogy „természetes” velejárói az öregedésnek.

Egy kis odafigyeléssel elkerülhetünk egy sor olyan betegséget, amelyekről egyébként általában azt gondoljuk, hogy „természetes” velejárói az öregedésnek, de megfelelő táplálkozással és életvitellel legalábbis elérhetjük, hogy ezek a „nyavalyák” minél később jelentkezzenek. Az egyik, tipikusan öregkori problémának tartott betegség az Alzheimer-kór, ami a memória fokozatos elvesztésével, a kommunikációs és gondolkodási képességek romlásával és általános szellemi leépüléssel jár. Bár ez a betegség a statisztikák szerint 95 százalékban a 65 év feletti embereket érint, sokan félve úgy tekintenek rá, mint elkerülhetetlen baj, amely idős korukra előbb utóbb elhatalmasodik majd rajtuk. Pedig az Alzheimer-kór és általában az időskori demencia ellen számos módon küzdhetünk. 

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok