AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Oltással az Alzheimer-kór ellen?

Biztató kísérletekről számoltak be a University of Texas kutatói.

Az állatkísérletek biztató eredményeket produkáltak, így hamarosan valósággá válhat az évek óta dédelgetett álom, azaz egy alzheimer-kór elleni vakcina kifejlesztése. Legalábbis erről adott hírt az USA Today, akik a University of Texas Southwestern Medical Center kutatásait vették górcső alá.

A kutatók pedig elégedettek és bizakodóak, mivel az egereken végzett kísérletek során az oltóanyag képes volt megakadályozni az Alzheimer kialakulásáért felelős anyagok felhalmozódását az agyban. A kísérletet nyulakon és majmokon is megismétlik, de az orvosok abban bíznak, hogy belátható időn belül képesek lesznek az ember számára is használható vakcinát kifejleszteni. Amennyiben a további kísérletek őket igazolják, az oltás segítségével a felére lehetne csökkenteni a demenciás esetek számát. 

A kutatók elmondása szerint a gyógyszer arra készteti a szervezetet, hogy olyan antitesteket állítson elő, amelyek gátolják az amyloid és a tau felhalmozódását, két olyan fehérjéét, melyek a degeneratív agyi betegség jellemzői.

Forrás: USA Today

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok