AZ OLDAL JELENLEG TESZT ÜZEMMÓDBAN FUT

Zeneterápia

Csak látszólagos lehet az elbutulás - egyes orvosok szerint.

Ők úgy vélik, az agynak az emlékképek felidézésére szolgáló képessége tűnik el, azonban a zene helyreállíthatja ezt a zavart a szakemberek szerint ismerős régi dallamok képesek voltak visszahozni a régi emlékeket is. Egy New York-i öregek otthonának negyven szellemileg leépült lakóját két csoportra osztották.

 

Forrás: steemit.com

Az egyik csoportnak tematikus zenék - szerelmi dalok - sugallatára kellett bizonyos dolgokat felidézniük, a másik tagjai szöveges instrukciók alapján tették ugyanezt. Tíz hónapon át heti kétszer 30 perces üléseken folyt a memóriatornáztatás. 
A zeneterápián részt vevők sokkal könnyebben és élénkebben tudták felidézni és felismerni az emlékképeket, illetve körükben szembeszökően csökkent az izgatottság. Ezek szerint a klasszikus rock jó hatással van az agyra is.

spacer

Kapcsolódó cikkek

Az agresszió az Alzheimer-kórban szenvedő betegek esetében a leggyakrabban a betegség előrehaladottabb stádiumaiban jelentkezik.
Kutatások igazolják, hogy az alacsony tesztoszteron szint nagyban hozzájárulhat az Alzheimer-kór kialakulásához.
Az Alzheimer-kórban szenvedőknél fontos az egészséges táplálkozás
Íme, néhány tanács, amely segít örömöt csempészni az Alzheimer-kórban szenvedő beteg, illetve családtagjainak hétköznapjaiba.
Az Alzheimer-kór nemcsak a betegnek,a hozzátartozónak is komoly hétköznapi nehézségeket okoz,többségük leküzdhető,ha megtanuljuk a kórral való együttélés szabályait.
Az Alzheimer-kór egyre több embert érint világszerte, ezért fontos hangsúlyt fektetni a betegség kialakulásának megelőzésére.
Az Alzheimer-kór az agy minden területét érinti, bizonyos képességek elvesznek, a betegnek segítségre van szüksége.
A séta lassítja a kognitív funkciók hanyatlását azokban a betegekben, akiknél enyhe gondolkodásromlás, illetve Alzheimer-kór áll fenn.
Az Alzheimer-kór az időskori elbutulás (demencia) leggyakoribb oka, ami a szellemi képességek súlyos romlásával jár együtt.

Facebook posztok